Gondolatok 

 

Kedves Olvasóm, ha ide érsz az olvasással, kérlek adj magadnak egy kis szünetet. Mindegy, hogy otthon vagy máshol pihensz, vagy dolgozol.

Először gondolj a barátaidra, a szeretteidre. Miután gondoltál mindenkire, aki itt és most eszedbe jut, ne felejts el gondolni magadra is. Öleld át magad és mond ki magadban, vagy ha a körülmények engedik hangosan, hogy „Nagyon szeretem magam”. (Vagy személyesebb, ha a kedvenc megszólításoddal mondod.) Elmondhatod többször is. És várj egy kicsit, hogy az érzés végigfusson minden testrészed, szerved legeldugottabb zugába is. Ha ez a pár perces gyakorlat tetszett, akkor ne felejtsd elvégezni minden holnapodon vagy amikor eszedbe jut. Én mindenesetre várlak és segítek, ha hozzám fordulsz. Mindegy mikor jutok eszedbe. Éjjel vagy nappal.

 

Gondolatok. Õk a rendszeresen vissza-vissza térõ barátaim, akik mindig és mindenhol segítségemre sietnek. Bár érdekes volt megtapasztalni, ahogy Mongólia felé utazva elhagytam a Kárpát medencét, majd késõbb az Ural hegyvonulatát, a gondolataim egycsapásra felszabadultak. Olyan témák is elõjöttek, amelyek korábban, magyarországi tartózkodásom és más külföldi utazásaim során sohasem. Persze lehet, csak most jött el az ideje, vagy eddig nem voltam elég nyitott, figyelmes ezekre a gondolatokra.

Bizonyos kérdéskörök természetesen engem is foglalkoztatnak. Úgy gondolom, a megszerzett, beérkezett tapasztalatokkal tudok másoknak is segíteni. Ha másban nem, legalább a saját felmerült kérdésében az általam nyújtott megoldási lehetõség is lehessen egy szempont a sok közül. A szokásos kérdés - sokan sok témában dolgoznak a fióknak. Én oda nem szeretnék. Helyette inkább az a vágyam, használja szabadon bárki.

 

A Gondolatok ponton belül további alpontok találhatók.

- Tapasztalatok - Nekem bizonyos helyzetekben segített az itt leírt és közreadott tapasztalatok. Pl. mit tehetsz, ha szeretnél tértisztítást végezni, de éppen nem tudod a szívedet megnyitni. Vagy vega táplálkozást hogyan tudod megoldani bő egy héten át, ha nincs esélyed lehűteni az ennivalódat és a szállított mennyiségre is maximálisan figyelened kell. Vagy szabad-e piramis formájú lakóház építésben gondolkodni? Az év minden napján lakható-e ilyen ház?

- Mesék - A barátaim és segítőtársaim által tollba mondott mesék, elbeszélések gyűjteménye.

- beSzélgetések - Jelenleg két ilyen beszélgetés található itt. Az egyikben a középiskolás gyermekemmel beszélgettünk a szexualitásról. A másik téma pedig a tantra témakörbe nyújt némi izelítőt.

- Hitvallásom - Jelenleg három fő terület áll érdeklődésem középpontjában. Ezek a gyógyítás, a tanítás és az országépítés.

- Kígyó Csillagnemzettségek - Többen jelezték, hogy az írásaim közül ez a sokak által kilógó darab. Van valami közöm ehhez a családhoz. De az írás inkább azért került ide, mert nagyon sokan vagyunk Magyarorzságon, ahol ezen a téren segítségre szorulunk. Csak reménykedem, hogy a sorstársaim találnak maguknak kapaszkodót a saját továbblépésükhöz.

- Merülés - Ha kicsit is figyelünk magunkra, akkor különböző környezeti hatásokra vagy csak úgy spontán előtörnek olyan gondolatok, érzések, amelyekkel praktikus valamit kezdeni. Mondhatná a kedves Olvasó, hogy azok egyéni problémák, megoldásra váró feladatok. De úgy gondolom, az embereket nem egymástól elszeparált problémák varázsolják el. A problémák zöme legtöbb esetben másokat is érint vagy érinthet. Van aki már túl van rajta, van aki hasonló cipőben jár és persze olyan is akadhat, aki csak később fogja élvezni ezeket az örömöket.

- Szent Margit - Kérlek, tarts velünk!

 

 

A jelenlegi témák

- Szent István király ránk hagyományozott értékítélete
- Boldog Özséb szerepe
- Gondolatok a  „BBC Harcosok – Attila, a hun" film kapcsán
- Édes hazámért
- A magyar, hun táltosok, sámánok tisztasága

 

 

Szent István király ránk hagyományozott értékítélete

A mindennapi imáim között szinte mindig elsõként szerepel, hogy a magyar nép végre lépjen túl a Szent István király által ránk hagyományozott értékítéleten, hogy a magyar testvér az ellenség, az idegen, pedig jó barát. Végre érjük el azt az állapotot, ahol a magyar a magyarnak a legnagyobb támogatója és segítõje, hogy végre ne egymást öljék egy kanál vízben, hanem kart karba öltve végre együtt harcoljanak a jobb, szebb közös jövõjük érdekében. Vagyis legyen a testvér és az idegen is jó barát.

 

 

Boldog Özséb szerepe

Boldog Özsébrõl azt tanultuk, hogy õ volt aki a szétszórt szerzetesekbõl megalapította a Pálos rendet. De ebben a kijelentésben vmi nem egészen gömbölyû. Lássuk csak ...

Mit is tudunk a Pálosokról?
- a Pálosok mindig párossával voltak. Volt egy földi összekötõ és egy égi összekötõ.
- a Pálos kolostorokat járatok kötötték össze. Ezek a járatok ma is léteznek. Bár a járatok nagy része ma használhatatlan.
- a Pálos kolostorok járatai elérték a piramisokat, amelyek a rendszert üzemeltették.
- néhány szemlélet szerint ezek a járatok a mai fogalmaink szerint gyorsítóként üzemeltek. Ezek szerint a piramisok voltak a járatrendszer energetikai központjai.
- ma is vannak olyan emberek, akik égi vagy földi összekötõ szerepét el tudják látni.
- tehát az emberi történelem során mindig is voltak olyan emberek, akik a földi, égi összekötõ szerepét ellátták.
- a rendszert üzemeltetõ emberek ismerhették egymást.
- tehát Özséb elõtt is volt egy szervezet azzal a funkcióval, amit a Pálosok ezen a téren elvégeztek.
- És itt jön elõ a kérdés - mit is csinált Boldog Özséb, ha a korábban egymást ismerõ szerzetesekrõl van szó?
Szervezetbe nem kellett tömöríteni õket. Nem akármilyen szerzetesekrõl beszélünk. Ezek a szerzetesek jól körüljárható feladatokat láttak el. Elõtte és utána is.

 

Gondolatok a „BBC Harcosok – Attila, a hun" film kapcsán

A BBC a film elején azt állítja, hogy a film a jelenleg ismert teljes igazságon alapul.

Közben, ha végig nézzük a filmet, rájövünk, hogy a film nagyon messze van a tényleges Attila bemutatásától. Attila nem volt testvérgyilkos. Nem ő ölte meg királytársát. A film beállítása szerint Attila egy, csak az aranyra éhes uralkodó volt. És ez az állítás nagyon-nagyon messze van a valóságtól. A tényektől.

És közben felmerül a kérdés, a BBC-nek miért van arra még most is szüksége, hogy hülyítse a világ népeit? Hogy nyíltan a szemünkbe hazudjon. Mert megteheti? És ez elég jog?

Sőt tovább megyek. A gyermekeinktől elvárjuk, hogy ismerjék a történelmet. A világi részét és a magyar történelmet is. A gyermekeinktől elvárjuk, hogy történelmi tudásukról érettségi vizsgájuk alkalmával tegyenek tanú bizonyságot. S közben kiderül, hogy a történelem mindig is a győztes csapatok szemenszedett hazugsága volt. Kiderült, hogy a magyar népet direkt csapták be. Direkt felejtették el vele a múltját, amire annyira büszke volt.

De ha a történelmünk szemenszedett hazugság, a győztes csapatok kitalált mesegyűjteménye, akkor miért tanítjuk a gyermekeinknek? Miért vizsgáztatjuk őket le ebből a hazugság gyűjteményből? Miért nem azt tanítjuk, ami a tényleges történelmünk? Ahogy mi éltük meg. És nem ahogy mások akarnak minket látni, láttatni és beállítani.

Talán, mert mi sem ismerjük? De akkor miért nem kutatjuk fel a magyarság emlékeit, történelmét a keleti és a nyugati levéltárakban. Különösen a Turáni testvér népek országaiban. Ott megtalálhatóak az általunk ma elfeledett, ismeretlen emlékezetünk, tudásunk.

Mert a Magyar Tudományos Akadémiát a Kiegyezés óta idegen országokból irányítják? Gondoljunk csak bele. Az akadémia nevében benne van, hogy magyar, benne van, hogy tudományos. Akkor miért nem tesz meg mindent, hogy a neve szerint járjon el? A magyarság érdekeit képviselve és az ismereteket tudományos szintre emelve.

 

 

Édes hazámért

Vajon van vissza út? És akarjuk-e közös, együttes elhatározásból járni?

 

Azt szeretném átadni, hogy

létezik tiszta út,

létezik a mi utunk,

ami nekünk különösen kedves,

de leginkább járható.

 

És létezik a ránk kényszerített járhatatlan út, amiben már több mint ezer év óta utazunk. Ahol egyre nagyobb veszteségek mellett próbálunk egyáltalán fennmaradni.

 

Hajdanán a Kárpát-medence népei, népcsoportjai őrizték a Földanya szívcsakráját, ami az egész medencére kiterjedt. Nem csak a magyaroké volt ez a szent feladat. Hanem az ország határait védő népcsoportoké is, mint például a szlovákoké, a szlovéneké, a horvátoké, stb..

Az országnak volt az ősöktől származó saját vallása, ami inkább a buddhizmushoz állt közel. A mai ismereteink szerint ez a Pártus keresztény vallás.

Az országban nem volt vita, marakodás a népek, népcsoportok között. Elég csak megvizsgálni az ország településeinek zömét, ahol békében éltek egymás mellett a különféle népek.

Az ország vezetése felelősséggel tartozott a népének. Azokat, akik saját szakállra dolgoztak, vagy önkényeskedtek, kizárta maguk közül a vezetői réteg. És ennek nyomai jól olvashatók még a II. világháborús magyar katonaság életében is. Az idegen népekkel kegyetlenkedő katonai vezetőinket felelősségre vontuk. Vagy mehetünk messzebbre is. A magyar táltosok sámánok zöme tisztaságáról, szent életéről volt híres. És beszélhetünk itt az Özséb által alapított magyar Pálos rendről is.

 

Charles Maurice Talleyrand-Périgord gróf (1754-1838) francia államférfi, diplomata mondta Napóleonnak (1769-1821)
"Felség! Régi szokásuk a magyaroknak, hogy felnéznek nagyjaikra és büszkék múltjukra. Vedd el e nép múltját, és azt teszel velük, amit akarsz."

(Forrás pl.: http://ra9tv5.blogter.hu/405454/ahogyan_vilag__velekedik_a___magyarokrol_i )

 

A mérgezés igazán korán elkezdődött. I. István (969-1038) királynak „köszönhetjük” az ősi, Pártus keresztény vallás lecserélését a Római katolikusra. A Pártus keresztény vallás mai ismereteink szerint a buddhizmushoz állt közelebb. A Római keresztény vallást erősítette a hamar utána következő I. László (1046-1095) király. A mai korból visszatekintve fölöttébb érdekes I. István (1083) és I. László király (1192) gyors szenté avatása Róma által. Szemben mondjuk IV. Béla (1206-1270) lányának, Margitnak (1242-1270) a szenté avatásával (1943). Margit „csak” a Kárpát-medence békéjéért, egységéért, fejlődéséért és újraépítésért adta az életét. Ma, ha az országért imát mondunk, szinte mindenkinek azonnal Mária ugrik be. Érdekes, Margit csak keveseknek. Pedig az ország védelmében van annyira fontos. És az is érdekes, hogy a Pilisszentkereszt melletti eredetileg Margit-forrás miért alakul(t) át Mária-forrásá. A felújítás során a szobrok már egyértelműen Mária energiát sugároznak. Vajon miért és kinek jó, ha elfeledkezünk saját szentéletű őseinkről?

 

Aztán idővel kihalt az Árpád-ház.

 

Még Napóleonnak mondták, hogyan tud legyőzni minket. Aztán jött 1848-49. Erősek voltunk. Győzhettünk volna. De a világ, a nagyhatalmak összefogtak ellenünk. És jött a Kiegyezés. És jó időre odavesztek az álmaink … .

Mi most ezekhez a nagyhatalmakhoz akarunk tartozni. De miért? Hiszen ismert, ha valaki a saját útját akarja járni, annak egyedül kell elindulnia. Utána lesznek olyanok, akik szívesen csatlakoznak hozzá. Mi miért nem követjük ezt az elvet? Mi miért akarunk mindenáron, akár az ország elvesztése árán is csatlakozni? Mi mindenáron beléptünk az EU-ba, a NATO-ba. Ezzel a lépésünkkel millió számra szűntek meg a munkahelyek. Szűnt meg egy csapásra az emberek megélhetése. Az ország jelentős része munka nélkül sínylődik ma is. A szociális védőháló felszámolásra került. A gyermekeink és a jobb képességű, merészebb vagy nagyobb tartozással rendelkező mindenre elszánt barátaink, rokonaink, ismerőseink külföldre távoznak a biztosabb megélhetést követően.

 

Csak azért, mert felelőtlen, csak magukra gondoló önkényeskedők, kiskirályok uralták, uralják Magyarországot. Akik képesek voltak eladni az ország értékeit és a népet.

 

 

A magyar, hun táltosok, sámánok tisztasága

 

És most vajon mi él a táltosaink, sámánjaink lelkében?

Vajon a tisztaság, a szerénység, az egyszerűség, az erkölcsösség, a becsületesség, az alázat, a felelősség és a rend erénye most is követendő példa?

És tudjuk folytatni utunkat, ott, ahol abbahagytuk?

A mai feltörekvő, a népet szolgáló vezetőink képesek erre az útra?

 

A magyar, hun táltosok, sámánok tisztasága messze földön híres volt. Bár akkor is voltak olyanok, akik segéd szereket használtak, hogy elméjük és az univerzum bugyrait kutassák, megismerjék.

 

A tiszta utazás és a szerek használata között alapvetően az a nagy különbség, hogy szerek segítségével bárki, bármikor képes utazni. Előélettől, tudatosságtól, elméjének és testének tisztaságától függetlenül. Lásd, még mindig hányan halnak meg a szerek túladagolása következtében a világunkban. Értelmetlenül.

 

Vannak, élnek közöttünk hatalmas tudással rendelkező szereket használó vezetők, mesterek. Érdekes, az ember azt gondolná, hogy a magas tudatossági szintet elérők képesek függőség nélkül szabadon járni az útjukat. De akik szerek használatával értek el eredményeiket, nem képesek felülemelkedni a szerek használatán. Vagyis függenek a szertől. Képtelenek igazán, teljesen szabaddá válni.

 

Az is érdekes kérdés, hogy akik a tiszta úton indultak el és találkoznak bármilyen szerrel, azok vajon képesek tisztának maradni?

Én pl. még nem próbáltam semmiféle szert. Ahhoz, hogy utazni tudjak, elég csak megengedni a szívemnek és az elmémnek, a tudatomnak, hogy utazzon. Bármikor, bármilyen helyzetben működik. Nem szab feltételeket. Talán csak annyit, hogy tisztán kell tartani elmémet, a tudatomat és a testemet.

 

Már bennem is felmerült, talán ki kellene próbálni valamit. Hiszen, ameddig nem próbálom ki, addig nem is alkothatok véleményt róla. Van azonban visszatartó erő. Vajon, ha elfordulok a tisztaságtól, akkor milyen út vár rám? A tiszta út vajon visszafogad? Vagy elkényelmesedem? Ismerek példát, aki a tiszta út után más is megpróbált. És a szereket választotta. Talán azért, mert nagyobb eredményeket ért el? Talán azért, mert kevesebb erőráfordítással tudja azt az utat követni? Talán, csak azért, mert az ismeretlen és könnyebb úton több követőre és emiatt jobb megélhetésre számíthat? Nem tudom.

 

Bennem csak az él, hogy nekem ezen a járt úton kell maradnom. Akkor is, ha kevesen követnek. És ugyanezen az úton járó nők és férfiak társaságát, barátságát kell keresnem. Mindegy, milyen életkorban és mindegy, milyen cél érdekében futjuk köreinket. Mert együtt sokkal könnyebb.